Olivenkugler


Startere under temaet Frankrig

Ingredienser:
50 sorte udstenede oliven, velafdryppede
175 g mel
150 g smør
2-3 spsk. koldt vand
125 g reven ost f.eks. parmesan
1 sammenpisket æg
sesamfrø

Forklaring:
Mel, smør og den revne ost hakkes fint sammen. Vand tilsættes, dejen skal være glat og ensartet, før den lægges koldt i en plasticpose.

Dejen deles i 5 stykker, rulles ud til pølser, som hver skæres i ca. 10 skiver. Bank dem lidt ud med hånden, og rul en oliven ind i dejen. Vend kuglerne i æg og sesamfrø, og stil dem på en smurt plade. Tryk dem lidt fast. Bages i ca. 12 min. midt i ovnen ved 200 °

Bemærkninger:
I stedet for at lave dejen selv, kan der bruges en købt tærtedej.

Passer perfekt til et glas rødvin men også til øl.