Falafel


Småretter under temaet Meze

Ingredienser:
ca. 22 styk

250 g kikærter (i tør vægt)
1 dl bulgurhvede (i tør vægt)
2 pressede fed hvidløg
1/2 hakket løg
1/2 tsk. stødt spids kommen
1/2 tsk. stødt koriander
1 spsk. tahini
1 tsk. bagepulver 2 æg
1 dl hakket bredbladet persille salt og peber efter behag

Sesamyoghurt:
2 dl græsk yoghurt 10%
1-2 spsk. sesamolie
1 knivspids salt

Forklaring:
Læg kikærterne i blød natten over i en stor skål. Der skal være dobbelt så meget vand som kikærter.
Tilbered bulgurhveden efter anvisningerne på pakken. Hæld vandet fra kikærterne, og blend dem, indtil de er finhakkede. Kom kikærterne i en skål med den kogte bulgur, presset hvidløg og hakket løg. Bland det hele, og krydr med spidskommen, koriander og tahini. Tilsæt bagepulveret, og bland det godt. Slå æggene ud, og kom dem i, og tilsæt persillen. Rør det til en dej, og krydr med salt og peber. Lad dejen hvile ved stuetemperatur ca. 30 minutter.
Rul små boller på størrelse med bordtennis bolde, og tryk dem lidt flade. Steg dem i rigelig olie i 3-4 minutter på hver side. Lad dem dryppe af på et par ark køkkenrulle inden servering.
Bland yoghurt med sesamolie og salt, og server det til.

Bemærkninger:
Falafel er friturestegte kikærteboller, der smager bedst nylavede. Spis dem, som de er, med sesamyoghurt til, eller kom dem i et pitabrød med salat, tomat, agurk og rødløg samt yoghurten.