Tapas - Italien


Hovedret under temaet Italien

Ingredienser:
Cicchetti – italiensk tapas

Lammekoteletter med friske krydderurter med bagte hvidløg
Koteletterne steges i olivenolie og drysses med krydderurter.
Hvidløgene bages i ovnen i et fad med olivenolie og lidt vand i ca 1 time ved 150 ℃


Spyd med kyllingehjerter og persille
Kyllingehjerter
1 skalotteløg
Olivenolie
½ dl marsala (eller sherry)
Persille

Små spyd

Sæt kyllingehjerterne på spyd. Pil skalotteløget, og finhak det. Spyddene med kyllingehjerterne ristes godt i varm olivenolie tilsat skalotteløg og afkoges med marsala eller sherry.
Afkøles og drysses med persille. der er renset og hakket.

Tip: Beregn 4-5 kyllingehjerter pr. spyd.


Tomater med fyld af tun
Små tomater med fyld af tun, basilikum og kapers. Tun i olie er rørt med hakkede kapers og fyldt i små tomater. Til sidst er der stænket med god olivenolie og pyntet med frisk basilikum.


Brød med kæmperejer og hvidløgsmayonnaise
Kæmperejer
Olivenolie
Salt
Peber

Pil rejerne, og rist dem i varm olivenolie. Krydr med salt og peber, og server lune på brød med hvidløgsmayonnaise til.

Hvidløgsmayonnaise
2 fed hvidløg
1 dl æggeblommer
1 tsk. salt
1 nip chiliflager
2 spsk. vineddike
safran
2 dl rapsolie
Eller brug en færdig maoynnaise og smag den til med hvidløg, chili og safran.

Pil hvidløgsfeddene, og riv eller knus dem. Pisk æggeblommerne med hvidløg, salt, chili og vineddike til en tyk luftig masse.
Tilsæt olie i en tynd stråle under kraftig piskning til mayonnaisekonsistens. Rør til sidst med lidt safran for smag og farve.

Tip: Beregn 2-3 kæmperejer pr. person.

Forklaring:
Vi serverede det endvidere med:

Indbagt laks og cremet porre - se særlig opskrift

Fyldte pastaskaller - se særlig opskrift.

- blot i mindre mængde
Bemærkninger: