Cuba: Moros y Christianos


Tilbehør under temaet Uden tema

Ingredienser:
(4 personer som tilbehør til kødret):

1 dl. kogte sorte bønner (følg anvisningen på posen og forkort kogetiden med ca. et kvarter)
2½ dl. hvide ris
½ liter grøntsagsbouillon
1 løg
1 grøn peber
2 fed hvidløg
2 spsk tomatpuré
1 spsk. hvidvinseddike
Laurbærblade, oregano, salt og peber + olie til stegning.

Forklaring:
Risene skylles og halvdelen af 1 grøn peber og løg hakkes groft. Hvidløgene hakkes fint. Løg, hvidløg og peber steges til det tager lidt farve. Herefter tilsættes tomatpuré, bønner, laurbærblade, hvidvinseddike og de øvrige krydderier og det hele steger yderligere 5 min. Bouillon og ris tilsættes og det hele bringes i kog og koges på svag varme i 25 minutter. Smages til med salt og peber og pyntes med den sidste halvdel af grøn peber skåret i smalle strimler.




Bemærkninger: