Aspargessuppe


Forret under temaet Fedtreduceret festmad

Ingredienser:
600 g hvide asparges
1 l hønsebouillon
1 buket purløg
muskat
salt, peber


Forklaring:
Kom bouillonen i en gryde og lad den koge ved sagte ild.
Skræl de hvide asparges.
Reducer fløden en smule sammen med muskat, salt og peber, i en lille gryde.
Kog de hvide asparges i bouillonen til de er møre. Tag dem op ved hjælp af en hulske og læge dem på køkkenrulle så overskydende vand forsvinder.
Skær aspargeserne i stykker og dem hovederne.
Kom asparges-stykkerne i en skål og tilsæt bouillon - det er måske ikke nødvendigt at tilsætte al bouillonen, det afhænger af, hvor cremet en suppe, der ønskes.
Det hele blendes, og hældes tilbage i gryden, evt. gennem en sigte.
Tilsæt flødeblandingen og klippet purløg.
Ved serveringen pyntes med aspargeshovederne.


Bemærkninger:
Ønskes en mere cremet suppe, kan der tilsættes et par kogte kartofler i forbindelse med at suppen blendes.

Der kan også tilsættes 25 cl fløde for at gøre suppen mere cremet, men smagsmæssigt gør det ikke den store forskel.