Chokoladekage med champagnesorbet


Dessert under temaet Nytår

Ingredienser:
(4 personer)

Kage:
125 gr mørk chokolade
4 æg
125 gr sukker
25 gr hvedemel
100 gr kastanjemel

Champagnesorbet:
5 dl champagne
2,5 dl vand
220 gr sukker
1 tsk vanillesukker
1 pasteuriseret æggehvide
50 gr sukker

Pynt:
125 gr hindbær eller blåbær
12 ananaskirsebær
Sølvkugler


Forklaring:
Kage:
Sørg for at alle ingredienser har stuetemperatur, før du starter. Forvarm ovnen til 170 grader. Knæk chokoladen i små stykker og smelt dem i en gryde over vandbad. Tag gryden af vandbadet og kom lidt ad gangen smør i den smeltede chokolade. Hver klat smør skal smeltes ind i chokoladen, inden den næste tilføres. Fortsæt til al smør er smeltet ind i chokolademassen.

Skil æggeblommer fra æggehvider. Én efter én kommes æggeblommerne i chokolademassen. Rør godt rundt inden den næste æggeblomme tilsættes. Fortsæt til alle æggeblommer er rørt ind i chokolademassen. Tilsæt lidt efter lidt sukker, dernæst hvedemel og til sidst kastanjemel. Sørg for at chokolademassen er helt ensartet, før der tilsættes mere sukker og mel. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i chokolademassen lidt ad gangen.

Smør en bageform med smør og drys med sukker. Kom dejen i formen og smør den glat ud. Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter. Stik i kagen med en spids kniv, inden den tages ud af formen. Dejen må ikke hænge ved kniven, når den trækkes op. Tag den færdigbagte kage ud af bageformen og lad den afkøle på en bagerist.

Champagnesorbet:
Bring champagne, vand, sukker og vaniljesukker i kog. Lad blandingen småkoge i ca. 20 minutter, til den er kogt ind til en tyktflydende sirup, der derefter afkøles.

Æggehviderne piskes stive med 50 gr. sukker. Vend forsigtigt den afkølede sirup i de stiftpiskede æggehvider lidt ad gangen. Kom massen i en ismaskine og lad den fryse ind til en fast sorbet. Det kan også gøres uden ismaskine, kom da massen i en skål og stil den i fryseren. Rør rundt i ismassen hver halve time, indtil isen er fast.

Skær kagen ud i otte mindre stykker, og anret to stykker på hver tallerken. Læg en kugle champagnesorbet ved og pynt med hindbær eller blåbær, ananaskirsebær og sølvkugler.

Bemærkninger: