Rabarber-tiramisu


Dessert under temaet Italien

Ingredienser:
(4-6 personer)

1 pakke ladyfingers
350 gr rensede rabarber

Lage:
1½ dl vand
150 gr sukker
Korn af ½ vaniljestang

Mascarponecreme:
3 æggehvider
3 æggeblommer
50 gr sukker
Korn af ½ vaniljestang
2 blade udblødt husblas
250 gr mascarpone

Forklaring:
Rens rabarber og skær dem i tynde skiver. Kog vand og sukker op til sukkeret er smeltet. Tilsæt vaniljekorn og rabarber og tag straks af varmen. Lad rabarberne trække i 15 minutter.

Fordel ladyfingers i et dybt fad og fordel de lune rabarber henover.

Pisk hviderne næsten stive, tilsæt 1 spsk. sukker og pisk dem helt stive. Pisk æggeblommerne lyse og luftige med resten af sukkeret. Tilsæt vanilje og pisk 1-2 minutter.

Tilsæt den lunkne husblas i en tynd stråle. Vend æggeblommerne sammen med mascarponen til en jævn creme. Vend æggehviderne i med luftige tag. Fordel cremen over rabarberne. Dæk kagen til og lad den trække 4-6 timer i køleskab.

Drys kagen med reven mørk chokolade inden serveringen.

Bemærkninger: