Saltimbocca


Hovedret under temaet Italien

Ingredienser:
8 tynde skiver kalvefilet á ca. 80 gram
8 skiver parma-skinke
16 friske salvie-blade
8 små skiver mozzarella
3 spsk smør og 3 spsk god olivenolie
Lidt mel til at vende kødet i
2 glas tør hvidvin eller tør mousserende vin
Salt og peber
Evt et par skiver hvidløg i panden
Evt lidt lys maizena til at jævne saucen med.

Forklaring:
Tag kalvefileten ud af køleskabet mindst en halv time før tilberedning. Læg kalvestykkerne i madpapir og bank dem let med en kødhammer eller bank dem flade med hånden. Tykkelsen skal være ca. 0,5 cm. Læg et tyndt lag mozzarellaost på kødstykket, derover et lag frisk salvie og til sidst en skive parmaskinke. Hæft delene sammen med tandstikkere. Smelt smør og olivenolie sammen i en stor sauterpande med en god bund. Vend saltimboccaerne i melet. Når smørret/olieblandingen syder i panden, kommes et par skiver hvidløg på og kort efter saltimboccaerne med skinkesiden nedad. Husk at det skal syde, ikke branke. Lad kødet stege roligt, men hørbart i ca. et minut, indtil lidt over halvdelen af dets højde har skiftet farve. Vend dem og lad dem stege roligt videre på den anden side i lidt over et halvt minut. Tag dem op og hold dem varme mens panden koges af med hvidvinen. Pisk saucen med lydt lys maizena, krydr med salt og peber og server saltimboccaerne på varme tallerkener med den gode sauce over.
Server saltimboccaerne med ovnbagte kartofler med rosmarin og tomater. Som lidt ekstra lækkert tilbehør kunne du overveje friturestegte salvieruller med ansjoser (se særskilt opskrift).


Bemærkninger:
Kalvekødet er meget fint i smagen, og må endelig ikke steges hverken for længe eller ved for hård varme. Der bør også vælges en let rødvin til denne ret. Vil man blive i det italienske, vil en god Chianti være et godt valg.