Mille-feuille med hindbær


Dessert under temaet Frankrig

Ingredienser:
8 plader filodej
250 gr. Mascarpone
30 gr. Smør
1 pasteuriseret æggeblomme
2 spiseskefuld kagecreme
400 gr. hindbær
100 gr. stødt pistacienød
flormelis

Forklaring:
Ovnen forvarmes til 190 grader. Smelt smørret og pensl 1 plade filodej med det. Pensl en anden plade med smør, drys flormelis på og læg den oven på den anden. Gentag processen med de øvrige plader.
Udstik hvert dobbeltlag filo med et stort glas eller lignende. Der skal bruges 4 pr. kage. Sæt dem i ovnen i 4 – 6 minutter, til de er svagt lysebrune.
I mellemtiden piskes 2 spiseskefulde flormelis med æggeblommen i en skål, indtil blandingen bliver hvid. Tilsæt mascarpone og kagecremen. Bland det hele godt.
Skyl hindbærrrene og tag filostykkerne ud af ovnen. Saml den første kage: på én af dejstykkerne smøres kagecreme og lægges nogle hindbær. Placer endnu et dejstykke ovenpå og gentag processen og afslut med et dejstykke. Pynt med hindbær og stødt pistacie. Saml de øvrige kager på samme måde.

Bemærkninger: