2010 - 05 - Gert Sørensen - Viborg

En helt speciel aften hos Gert Sørensen tirsdag d. 18. maj 2010

Som en gave til de to kokke, i anledning af foreningens 5 års jubilæum i november 2009, lykkedes det at lave en aftale med chefkonditor Gert Sørensen, om en aften i hans Konditorkunst Galleri i Viborg, hvor han dels ville fortælle om sit liv, og dels give os en rundvisning i galleriet.
En lun maj aften tog Gert Sørensen således veloplagt imod os, i lokalerne i Viborgs midtby, naturligvis iført ulasteligt hvidt kokketøj med tilsvarende høj kokkehue, som lige lod sig forblive oprejst i de lavt-loftede lokaler.
Gert Sørensen blev uddannet som konditor i 1955, og siden som pâtisier på hotel d’Angleterre i København. Han har bl.a. fungeret som faglærer på Hotel- og Restaurantskolen i København, og udført utallige opgaver af speciel karakter bl.a. for kongehuset. Det var også ham der lavede verdens største bryllupskage til Simon Spies’ bryllup med Janni Spies. Han har modtaget utallige hædersbevisninger for sine bedrifter indenfor konditorkunsten, såvel i Danmark som i udlandet, og har været, og er præsident for indtil flere hæderkronede organisationer indenfor faget.
Gert Sørensen var i en årrække indehaver af Restaurant Konditoriet i Tivoli, og har i sit engagerede og energiske virke også formået at udgive kogebøger.
I 2005 åbnede han Konditorkunst Galleriet i Viborg, hvor han denne aften levende fortalte os om sit liv og virke. Det er sjældent at møde et menneske, der i så høj grad lever og ånder for sit fag, og Gert Sørensen formåede at tryllebinde sit publikum med de mange spændende historier.
Der blev også tid til kaffe og et par smagsprøver på konditorkunsten, og derefter en tur rundt i galleriet, som var spækket med sukkerkunst, chokolademalerier, billeder og udklip, spændende forme og andre mindeværdige genstande og special-tilbehør. Foreningens medlemmer lyttede og så, og fik svar på de spørgsmål der blev stillet, og nysgerrigheden var stor.
De aftalte 1 ½ time blev hurtigt til meget mere, og vi fik en fin oplevelse af både personen Gert Sørensen og konditorkunsten.
Læs mere på www.gert-s.dk