2008 - 10 - Ribe

Studietur til Ribe og vadehavet den 17. – 19. oktober 2008

Formålet med at henlægge studieturen til området i og omkring Ribe var at kombinere et besøg i den smukke gamle købstad og dyrke de mange egnsspecialiteter der findes i Vadehavsområdet inkl. Rømø.

Logiet var denne gang ganske beskedent – omend hyggeligt – nemlig en meget rummelig og komfortabel hytte på campingpladsen i Ribe. Fredag aften forsøgte vi uden held at finde et sted med det kendte fænomen ”sort sol”. Vi har efterfølgende erfaret at tidspunktet på året bør være et par uger tidligere og det bedste sted skulle efter sigende være Ballum uden for Ribe. Aftenens menu bestod af Daube med tyrkisk gulerodssalat og flutes. Hertil Clavel 2003 Cote du Rhone Village.
Lørdag stod på indkøb af råvarer til aftenens menu: Vi drog til Rømø og købte pølse, fisk og røgvarer i Havneby og drog derefter tilbage til Ribe for at udforske det lokale øl på bryggeriet.

Frokosten blev indtaget på Café Kolvig i Ribe. Menuen: Vadehavstapas med marinerede vadehavsrejer, muslinger i basilikum, salttorsk med sennepscreme, røget marsklam med agurk syltet i lime og fanøskinke med fennikel kogt i karrylage. Hertil den lokale øl.
Aftenmenuen endte med at se ud som følger:

Hvidløgsmarinerede rejer i olie/purløg
Krabbesalat
Stegt sild i eddike
Varmrøget smørfisk, hellefisk og laks
Ål og æggestand
Oksespegepølse
Oste: Brie, Port Salut og Gorgonzola
Græskarkerne-rugbrød og fransk landbrød
Brown ale fra Ribe Bryghus
Kaffe og kage.

Søndag formiddag bød på guidet rundtur i det centrale Ribe.