Fyldt bornholmerunghane

Hovedret under temaet Fedtreduceret festmad

Ingredienser:
1 bornholmerunghane

Fyld:
3 æbler
100 g selleri
4 tørrede abrikoser
1 løg
½ porre
1 håndfuld tørrede tranebær
4 skiver toastbrød
mælk
1 æg
timian
salt og peber


1 spsk. honning
2 dl æblejuice

Forklaring:
Tænd ovnen på 200 °C.
Unghanen udbenes.
Æblerne skrælles. Sammen med selleri og løg rives de på et groft rivejern. Abrikoserne og porren skæres i små tern. Brødet skæres i stykker, kommes i en skål og udblødes i mælken.
Herefter blandes alle ingredienser til fyldet i en skål og røres godt igennem. Smages godt til med timian og salt og peber.

Den udbenede fugl fyldes nu og lukkes. Steges i et ildfast fad med lidt vand i bunden i ca. 5 kvarter.
Æblejuicen opvarmes og honningen opløses heri. Når der er gået 1 kvarter af stegetiden hældes halvdelen af honningblandingen over og efter endnu 1 kvarter resten. Fuglen dryppes med mellemrum med stegeskyen.

Bemærkninger:
Fuglen parteres og serveres sammen med fyldet og en god salat.