Syltet appelsinskal

Tilbehør under temaet Grækenland

Ingredienser:
skal fra usprøjtede appelsiner
½ l vand
½ kg sukker
en bid vaniljestang

Forklaring:
Pil skallen af usprøjtede appelsiner. Skær dem i kvarte. Læg dem i blød i koldt vand 1 døgn og skift vandet tit.

Kog en lage af vand, sukker og vaniljestang.

Læg skallerne i den kogende lage, bring gryden i kog igen, tag gryden af blusset og køl af. Tag skallerne op, bring lagen i kog, læg skallerne i, kog op, tag gryden af, køl af. Tag skallerne op....ja, sådan gentages processen 5 gange.
Skær skallerne i strimler og overtræk evt. med mørk chokolade eller rul dem i perlesukker.

Bemærkninger:
Man kan også bruge citronskaller (+ flødechokolade).
Appelsinskaller kan gemmes i fryseren indtil der er nok til syltning.

I Grækenland serveres appelsinskallerne som dessert sammen med yoghurt på en tallerken midt på bordet. Alle rækker til med deres egen ske.