Ingredienser: skal fra usprøjtede appelsiner ½ l vand ½ kg sukker en bid vaniljestang
Forklaring: Pil skallen af usprøjtede appelsiner. Skær dem i kvarte. Læg dem i blød i koldt vand 1 døgn og skift vandet tit.
Kog en lage af vand, sukker og vaniljestang.
Læg skallerne i den kogende lage, bring gryden i kog igen, tag gryden af blusset og køl af. Tag skallerne op, bring lagen i kog, læg skallerne i, kog op, tag gryden af, køl af. Tag skallerne op....ja, sådan gentages processen 5 gange. Skær skallerne i strimler og overtræk evt. med mørk chokolade eller rul dem i perlesukker.
Bemærkninger: Man kan også bruge citronskaller (+ flødechokolade). Appelsinskaller kan gemmes i fryseren indtil der er nok til syltning.
I Grækenland serveres appelsinskallerne som dessert sammen med yoghurt på en tallerken midt på bordet. Alle rækker til med deres egen ske.