Pirog med spinat og persille

Småretter under temaet Grækenland

Ingredienser:
1 kg spinat
1 kop fint hakket persille
½ kop fint hakket mynte
1 hakket løg eller 2-3 forårsløg
½ kop olivenolie
salt og peber

dej:
500 g mel
½ kop vand
½ kop olivenolie
2 tsk. citronsaft
1 tsk. salt
1 æg
sesamfrø

Forklaring:
Sauter løg, spinat og krydderurter – tilsæt salt og peber – lad det stå og trække nogle timer.
Ælt dejen sammen. Del dejen i 3-4 dele og rul dejen ud ca. ½ cm tyk, stik cirkler på 10-12 cm ud.
Læg en skefuld af fyldet på en cirkel og luk den med en gaffel – pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø. Piroggerne bages i ovnen ved ca. 200° C til de er gyldne – ca. en halv time.

Bemærkninger: