Courgette (Squash) pie fra Chania

Småretter under temaet Grækenland

Ingredienser:
courgetter i skiver
kartofler i skiver
salt og peber
fint hakket mynte
feta - helst en feta, der kan smuldres
olivenolie
sesamfrø

Købt fillodej kan bruges, men vil man lave den originale dej, er ingredienserne:
500 g mel
3 tsk. olivenolie
saften af en citron
1 kop vand
1 tsk. salt

Forklaring:
Ingredienserne til dejen blandes og det rulles ud til 2 plader.

Bland courgette- og kartoffelskiver med salt og peber.
Et surt fad dækkes med en plade dej. Herpå lægges fyldet i lag. Først et lag kartofler, så feta og mynte. Så courgetter – og igen feta og mynte. Der afsluttes med den anden dejplade, der stænkes med olivenolie og drysses med sesamfrø. Med en kniv markeres portionsstykker i tærten. Den bages i ovnen ved ca. 200° C til den er færdig (en times tid) – hellere for længe end for kort.

Bemærkninger: