Makroner

Brød og kager under temaet Millefeuilles

Ingredienser:
til 45 til 50 små makroner

190 g mandelmel (eller hasselnøddemel)
310 g flormelis
150 g æggehvider
95 g sukker

(nogle dråber farve)
(30 g finthakkede pistacienødder)

Forklaring:
varm ovnen op til 150 gr
mandelmel og florsukker sigtes og blandes grundigt
pisk æggehviderne stive
tilføj sukkeret a 3 gange
kom farven i
bland hviderne i nøddemassen
arbejd med blandingen indtil den er blank

hak nødderne
ved hjælp af en sprøjtepose sættes små makroner på en plade med bagepapir
lad dem tørre i 30 min.
drys nødderne over og bag makronerne i 9 - 10 min.
afkøles på plade før de tages af papiret

to makroner lægges sammen med kagecreme, gerne tilsat smag af fx orange/citron o.lign, eller marmelade, chokolade, nødder efter smag og fantasi.

Bemærkninger: