Skinkeschnitzel med parmaskinke & salvie samt salsa verde
Småretter under temaet Picnic
Ingredienser: 50 g sultana rosiner 4 spsk Marsala 4 skinkeschnitzler 4 skiver Parmaskinke 16 salvieblade 125 g Fontina uden skorpe i meget tynde skiver (eller mozzarella) Salt og peber Olivenolie til fritering
Tilbehør. 1 portion Salsa Verde
Forklaring: Ud blød rosinerne i Marsala i 1 time. Dryp rosinerne af og dup dem tørre i køkkenrulle. Læg hver skinkeschnitzel mellem to stykker bagepapir og bank dem helt flade. Ret schnitzlerne til, så de bliver rektangulære. Læg en skive Parmaskinke og 4 salvieblade på hver schnitzel. Fordel tynde osteskiver og rosinerne over. Krydr med salt og peber. Rul schnitzlerne sammen på den lange led og stik tandstikkere i, så det holder. Varm et lag olivenolie på 1 1/2 cm op i en stegepande og steg svinekødsrullerne ved middel-varme i 10 minutter, mens de hyppigt vendes, så de bliver ensartet brune over det hele. Tag rullerne op af panden og køl dem ned til stuetemperatur. Fjern tandstikkerne og skær hver rulle ud i mundrette bidder. Sæt nye tandstikkere i og server med en Salsa Verde.
Bemærkninger: Fontina er en italiensk, halvblød komælksost med en nøddeagtig smag. Den smelter fint og minder lidt om mozzarella, der kan bruges i stedet.