Sprøde filoruller med krydret oksekød og myntesauce

Småretter under temaet Picnic

Ingredienser:
Kødfars:
400 g hakket oksekød
2 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt kanel
1 stor rød chili. befriet for kerner og skåret i små tern
1 stor håndfuld frisk mynte. hakket
2 håndfulde bredbladet persille, hakket
2 fed hvidløg. finthakket
salt og peber

2-3 æg
1 rulle fillodej
1/2 dl olie

Myntesauce:
2 1/2 dl yoghurt naturel
1 håndfuld finthakket mynte
1/4 tsk spidskommen
salt og peber

Forklaring:
Rør kødfarsen sammen. Rist den let af på en pande, hvorefter æggene tilsættes under konstant omrøring, så de samler kødfarsen. Afkøl.
Anbring 2 spsk. kødfars på hvert stykke fillodej, og rul dejen sammen omkring kødet til en pølse. Pensl evt. sider og kanter med olie, så de holder bedre sammen.
Læg fillorulleme på bagepapir på en bageplade. og bag dem ved 200°, til de er sprøde og gyldne.

Myntesauce: Bland yoghurt med resten af ingredienserne, og lad saucen trække en times tid. Server som dip til fillorulleme.

Bemærkninger: