Råmarinerede grøntsager

Tilbehør under temaet Italien

Ingredienser:
250 g (ca. 2) peberfrugter (gerne i forskellige farver)
200 g (ca. 4 stængler) blegselleri
250 g (ca. 1) fennikel
200 g (ca. 2) gulerødder
eller
900 g grøntsager efter eget valg, fx blomkål

1/2 bundt purløg
30 g (3 spsk) cashewnødder

Dressing:
2 spsk smagsneutral olie
2 spsk citronsaft
2 1/2 spsk tamari, eller kinesisk soja
1 tsk flydende honning
2 tsk stødt koriander
1 nip stødt anis
1 nip stødt chili
1 spsk reven frisk ingefær

Forklaring:
Gulerødderne skrælles og skæres i julienne. (Tynde strimler). Brune pletter skæres bort fra fenniklen sammen med stængler og top, og den skæres ligeledes i julienne. Blegsellerien skæres i tynde skiver. Peberfrugterne deles i 4, kerner mv. fjernes og de skæres i tynde strimler på tværs.

Purløget klippes i 5 cm lange stykker. Hvis nødderne ikke er ristede, hakkes de groft og ristes på en tør, hed pande, til de er gyldne. Der røres i dem undervejs. Til dressingen skrælles ingefæren og rives fint på et rivejern. Alle ingredienserne til dressingen røres sammen.
Dressing, purløg og grøntsager blandes sammen, salaten smages til, anrettes i et fad og nødderne drysses over.

Bemærkninger:
Denne råkost er god som en »tøm køleskabet-salat«, da man kan bruge alle slags grøntsager, og dressingen gør den til noget helt specielt.