Dyrefilet i Valpolicella

Hovedret under temaet Italien

Ingredienser:
800 g dyrefilet fra et stort rådyr
50 g smør
mel til panering

Marinade:
1 fl. god Valpolicella rødvin
4 spsk. ekstra jomfruolivenolie
3-4 enebær
3-4 laurbærblade
1 lille kvist rosmarin
1 løg i tynde skiver
3-4 nelliker
1 knsp. friskrevet muskatnød
salt og peber

Forklaring:
Bland ingredienserne til marinaden i en stor skål. Puds kødet af for brusk og skind og læg det ned i marinaden; læg låg over og lad det trække i mindst 12 timer.

Tag kødet op, dup det tørt og skær det i 2 cm tykke medaljoner. Hæld marinaden på en pande og bring den i kog, skru ned for varmen og lad marinaden småboble, til den er reduceret til 1/3 af den oprindelige mængde. Si marinaden og hold den varm.
Drys medaljonerne med lidt mel og steg dem i olie i 3 min. på hver side; de skal være bløde og stadig røde indeni. Server dem rygende varme med saucen, pasta og råmarinerede grøntsager.

Bemærkninger:
En typisk opskrift fra Norditalien, hvor man nemt kan finde dyrekød i specialforretninger.