Champignonravioli i rosmarincreme

Forret under temaet Italien

Ingredienser:
Pasta
100 g hvedemel
en knivspids salt
1 tsk olie
1 æg, let sammenpisket

Champignonfyld
olivenolie, til stegning
2 skalotteløg, finthakkede
150 g markchampignoner, hakkede
2 spsk franskbrødskrumme
10 g hhv. hakket kørvel, timian, bredbladet persille og basilikum
5 dl hønsebouillon
8 fed hvidløg, grofthakkede
en stor kvist rosmarin, i mindre stykker
5 dl piskefløde
sammenpisket æg, til pensling
parmesanspåner, til pynt

Forklaring:
Pasta: Se bemærkninger til denne opskrift. Dejen deles i to halvdele, inden den køres igennem pastamaskinen.

Fyld: Opvarm en lille smule olivenolie og sauter skalotteløgene ved lav varme i ca. 3 min. Tilsæt de hakkede champignoner og en smule salt. Steg under omrøring i ca. 10 min. Der krydres med salt og peber, og blandingen røres godt sammen med franskbrødskrummerne, krydderurter og lidt olivenolie. Blandingen stilles til side.

Sauce: Hønsebouillon og hvidløg koges ind ved høj varme i ca. 20 min. Tag gryden af blusset, tilsæt den friske rosmarin og lad den trække i ca. 20 min. Derefter tages rosmarinkvistene op igen, og saucen hældes over i en blender eller en foodprocessor. Blend til saucen er helt jævn og glat. Si saucen ned i en ren gryde. Tilsæt fløden og lad saucen simre i 5 min., til den er passende cremet. Smag til med krydderier og hold saucen varm.

Læg den ene pastabane ud på bordet. Marker 4 cm cirkler med en udstiksform eller et glas. Læg en lille smule fyld midt på hver cirkel. Pensl med sammenpisket æg uden om fyldet. Læg den anden pastabane præcist oven på den første. Pres pastaen godt sammen omkring fyldet. Der må ikke være lufthuller mellem lagene. Udstik de færdige ravioli med en udstiksform.

En stor gryde saltet vand bringes i kog. Raviolien koges i 2-3 min., til den er al dente. Lad den dryppe godt af og server den med saucen og parmesanspåner.

Bemærkninger:
Disse champignonravioli udgør en virkelig dejlig indledning til en italiensk middag.
Rosmarinsaucen passer godt til raviolien med det smagfulde champignonfyld.

Pasta: Bland mel, salt, olie og æg i en skål, på bordet eller i en foodprocessor. Ælt dejen indtil den er samlet. Husk at pakke den del af dejen, der ikke bruges, ind i film, så den ikke bliver tør.