Påsketærte - Torta Pasqualina

Forret under temaet Italien

Ingredienser:
8 personer

675 g usødet mørdej
4 spsk. olivenolie + lidt til tærteformen
2 løg i tynde skiver
8 friske artiskokhjerter fra helt unge artiskokker eller fra dåse
6 æg
100 g friskrevet parmesan
800 g blancheret og grofthakket spinat
salt og peber

Forklaring:
Opvarm olien i en tykbundet pande og svits løget, til det er blødt. Tilsæt artiskokhjerterne og 1 glas vand, læg låg på og lad det simre, til hjerterne er møre.
Forvarm ovnen til 180° og smør en tærteform (25 cm i diameter); rul mørdejen ud og beklæd ærteformen med den.
Pisk æggene let sammen i en skål. Tilsæt parmesan og lidt salt og peber. Tilsæt spinat, artiskokhjerter og løg og fordel grøntsagsfyldet på tærtebunden. Bag tærten i 40 min. Kan nydes både kold og varm.

Bemærkninger:
Der er sandsynligvis lige så mange opskrifter på denne klassiske påsketærte fra Ligurien, som der er familier i hele regionen. Tærten laves af dej, grøntsager og æg, og den spises især 2. påskedag, Pasquetta, hvor mange tager på udflugt. Den kan dog - uanset traditionerne - også med fordel bages på andre tidspunkter.