Panforte

Dessert under temaet Jul

Ingredienser:
100 g smuttede mandler
100 g valnøddekerner
75 g sukat i små tern
75 g pomeranstern
75 g dadler i små tern
75 g figner i små tern
1 dl kakao
3 spsk hvedemel
1/4 tsk stødt kardemomme
1/2 tsk stødt kanel
lidt revet muskatnød
1 knsp stødte nelliker
100 g akaciehonning
100 g rørsukker

Forklaring:
Rist mandler og valnøddekerner gyldne på en varm pande og hak dem groft. Bland dem med al frugten, kakao og mel.
Rør dernæst alle krydderierne grundigt i massen.
Varm honning og rørsukker langsomt op ved svag varme til en flydende sukkersirup. Bland siruppen i frugt- og nøddemassen og ælt den til en tæt dej.
Beklæd en springform på 18 cm i diameter med bagepapir.
Tryk massen godt ud i formen. Bag panforten i en forvarmet ovn ved 175°C i 40 minutter. Lad den køle af på en bagerist. Vend panfoten i flormelis og opbevar den i en lufttæt dåse.
Skær den i små konfektstykker inden serveringen.

Bemærkninger:
Panforte er meget koncentreret og derfor drøj. Skær ikke hele kagen ud på en gang, så holder den bedre på fugtigheden. Holdbarhed: min. 1 måned.