Æble-timiantrøffel med vanille

Dessert under temaet Jul

Ingredienser:
500 g mørk chokolade
2 dl piskefløde
4 små cox orange
1 dl hvidvin
timiankvist
½ stang vanille
30 g honning
3 cl Calvados
40 g blødt smør
mørk chokolade til overtræk

Forklaring:
Chokoladen hakkes i mindre stykker. Æblerne skæres i grove stykker med skræl og kernehus og smides i en gryde med timiankviste, hvidvin, vanille og honning. Koges under låg 20 min, hvorefter grydens indhold passeres gennem en sigte. Æblelagen koges nu ind til ca 1 dl. Fløden kommes i gryden, som nu bringes til kogepunktet igen. Tages af varmen og hældes over chokoladen under omrøring. Når massen er ca 40°, tilsættes smør og Calvados. Hældes i en form beklædt med film og står køligt til dagen efter. Skæres i mindre stykker og overtrækkes med mørk chokolade
Bemærkninger: