Rispapir eller fillodej 175 g honning 300 g sukker 2 spsk. vand 1 æggehvide 320 g mandler - smuttede og ristede
Forklaring: Smør 2 kvadratiske bageforme med en sidelængde på 15 cm. Dæk bunden med rispapir eller fillodej.
Bland honning, sukker og vand i en kasserolle. Opvarm ved middelvarme til sukkeret opløses. Fortsæt opvarmningen til vandet er fordampet og sukkerlagen har opnået en temperatur på 164° C. Tag straks kasserollen af varmen.
Pisk æggehviden meget stiv i en skål, der kan tåle varme. Mens der stadig piskes tilsættes den varme sukkerlage i en tynd regelmæssig stråle.
Bland mandlerne i massen og kom den i formene. Dæk med rispapir eller fillodej og pres den godt sammen til et jævnt lag. Lad den afkøle i mindst 2 timer og skær derefter nougaten ud i firkanter på 2 cm.
Bemærkninger: Lad nougaten afkøle ved stuetemperatur - i køleskab risikerer nougaten at blive blød.
For at opnå et tilfredsstillende resultat, er det nødvendigt at anvende et sukkertermometer.
Nougaten kan f.eks. indgå som en af de tretten desserter, der i Sydfrankrig er afslutningen på julemåltidet.