Hvid nougat med mandler

Dessert under temaet Jul

Ingredienser:
ca. 50 stk.

Rispapir eller fillodej
175 g honning
300 g sukker
2 spsk. vand
1 æggehvide
320 g mandler - smuttede og ristede

Forklaring:
Smør 2 kvadratiske bageforme med en sidelængde på 15 cm. Dæk bunden med rispapir eller fillodej.

Bland honning, sukker og vand i en kasserolle. Opvarm ved middelvarme til sukkeret opløses. Fortsæt opvarmningen til vandet er fordampet og sukkerlagen har opnået en temperatur på 164° C. Tag straks kasserollen af varmen.

Pisk æggehviden meget stiv i en skål, der kan tåle varme. Mens der stadig piskes tilsættes den varme sukkerlage i en tynd regelmæssig stråle.

Bland mandlerne i massen og kom den i formene. Dæk med rispapir eller fillodej og pres den godt sammen til et jævnt lag. Lad den afkøle i mindst 2 timer og skær derefter nougaten ud i firkanter på 2 cm.

Bemærkninger:
Lad nougaten afkøle ved stuetemperatur - i køleskab risikerer nougaten at blive blød.

For at opnå et tilfredsstillende resultat, er det nødvendigt at anvende et sukkertermometer.

Nougaten kan f.eks. indgå som en af de tretten desserter, der i Sydfrankrig er afslutningen på julemåltidet.