Nøddefyldte ferskner med appelsinsmag

Dessert under temaet Meze

Ingredienser:
8 styk

4 store modne ferskner
50 g groft hakkede hasselnøddekerner
4 spsk. rørsukker
1 spsk. reven skal af usprøjtet appelsin
1/2 knivspids salt
50 g smør + lidt smør til gratinering

Til servering:
kold tyrkisk yoghurt 10 % evt. kerner fra 1 granatæble

Forklaring:
Sæt ovnen på 225°. Halver fersknerne, og fjern stenene. Mos de hakkede nødder med rørsukker, appelsinskal og smør. Fordel nøddeblandingen i fersknerne. Læg de halve ferskner i et smurt ovnfast fad. Høvl en lille skive smør over hver halve fersken. Gratiner fersknerne i ca. 10 minutter. Nødder bliver let brændte, så vær parat til at lægge lidt stanniol over fadet, hvis det er tilfældet. Pynt gerne med granatæblekerner. Server med tyk tyrkisk yoghurt.
Bemærkninger:
En vidunderlig sommer dessert. Du kan sagtens bruge andre nødder, hvis du foretrækker det, for eksempel valnødder, pinjekerner eller pistacienødder.
Som høvl til smørret bruges en kartoffelskræller.