Vindolmere

Småretter under temaet Meze

Ingredienser:
20 styk

1 1/2 dl bulgurhvede (i tør vægt)
1/2 finthakket løg
2 finthakkede fed hvidløg
1/2 finthakket rød peberfrugt
1 spsk. olivenolie
30 g pinjekerner
30 g lyse rosiner (eller almindelige rosiner)
1/2 tsk. stødt kanel
1 tsk. salt
1/2 tsk. friskkværnet sort peber
2 spsk. flydende honning
2 spsk. hakket frisk koriander
60 vinblade

Til ovnen: 1 dl vand
2 spsk. olivenolie
1/2 usprøjtet citron i skiver

Forklaring:
Sæt ovnen på 175°. Tilbered bulgurhveden efter anvisningerne på pakken.
Svits løg, hvidløg og peberfrugt i olivenolien under omrøring, indtil de bliver bløde. De må ikke brænde på. Tilsæt pinjekerner og rosiner. Krydr med kanel, salt og peber. Tag panden af varmen, og bland bulgur, honning og frisk koriander i.

Læg tre vin blade ud i forlængelse af hinanden. De skal gribe lidt ind over hinanden. Læg en spiseskefuld bulgurblanding på midten af bladene. Fold blad kanterne omkring fyldet, og rul så til små, faste ruller. Læg dem med bladsammenføjningen nedad i et ovnfast fad, og hæld vandet ved. Dryp med olivenolie, og læg citronskiverne over dolmerne. Dæk fadet med stanniol, og sæt det i ovnen i 25 minutter.

Bemærkninger:
Vindolmere er beslægtede med vores hjemlige kåldolmere. Vinblade kan man købe vakuumpakkede i orientalske butikker. I denne opskrift er bladene fyldt med bulgur i stedet for ris, som man oftest bruger. Desuden er der kommet lækkerier som pinjekemer, lyse rosiner, løg, kanel og honning i.