Fyldte kyllingelår med abrikoser og pistacienødder

Småretter under temaet Meze

Ingredienser:
8-10 stykker

500 g ferske kyllingelårfileter (8-10 stk.)
50 g usaltede pistacienødder
1/2 tsk. salt
1 spsk. olivenolie
1/2 finthakket løg
75 g hakkede tørrede abrikoser
1 knivspids reven muskatnød
1 knivspids spidskommen
1/2 tsk. stødte gule sennepsfrø
1/2 spsk. stødt kanel
1 tsk. salt
friskkværnet sort peber efter behag
1 tsk. kyllingefond
2 spsk. mango chutney
1 dl hvidvin
1 dl vand

Forklaring:
Rist pistacienødderne let med 1/2 tsk. salt på en tør stegepande i et par minutter. De må ikke blive brændte.
Svits løgene i olien, og bland nødderne i sammen med hakkede abrikoser, krydderier, salt og peber samt fond og mango chutney. Tag det af varmen, og lad det svale lidt af.
Fyld hver lårfilet med blandingen, og luk den med en spids kød nål. Brun fileterne i smør, så de får en smuk gylden farve på begge sider.
Tilsæt vin og vand, og brasér det hele under låg i ca. 6-7 minutter. Tag fileterne op, og lad dem hvile et lille stykke tid inden serveringen. Hæld den gode sky over.

Bemærkninger:
Fyldte kyllingelår med abrikoser og pistacienødder er dejlige som en af mange retter på en mezebuffet. Men de kan også serveres som her med krydrede ris og en fyldig salat som forret. Brug fileter af kyllingelår, eller udben selv kyllingelårene.
I stedet for pistacienødder kan anvendes mandler.