125 g tørrede kikærter ca. 2 dl af det vand, kikærterne koges i saft af 1/2 citron 2 pressede fed hvidløg 2 spsk. sesamolie 1 tsk. stødt spidskommen 3 spsk. hakket bredbladet persille salt og friskkværnet sort peber efter smag olivenolie til servering
Forklaring: Læg kikærterne i blød natten over i en skål, hvori der skal være dobbelt så meget vand som kikærter. Kog kikærterne i letsaltet vand, indtil de er møre, det tager ca. 1 time. Hæld vandet fra, men gem ca. 2 dl. Blend kikærterne. Tilsæt det kogte vand lidt ad gangen, indtil humusen får en passende cremet konsistens. Bland resten af ingredienserne i, og smag til med salt og peber. Anret kikærtecremen i en skål eller på et fad, og dryp lidt olivenolie over ved servering.
Bemærkninger: Humus er den klassiske kikærtecreme, der bruges i stedet for smør på brødet i mange mellemøstlige lande. Lav den gerne dagen før. I denne opskrift er tahini (sesampasta), som man almindeligvis bruger, erstattet med sesamolie. Olien har en mere distinkt sesamsmag.