Humus

Småretter under temaet Meze

Ingredienser:
ca. 8-10 personer

125 g tørrede kikærter
ca. 2 dl af det vand, kikærterne koges i
saft af 1/2 citron
2 pressede fed hvidløg
2 spsk. sesamolie
1 tsk. stødt spidskommen
3 spsk. hakket bredbladet persille
salt og friskkværnet sort peber efter smag
olivenolie til servering

Forklaring:
Læg kikærterne i blød natten over i en skål, hvori der skal være dobbelt så meget vand som kikærter. Kog kikærterne i letsaltet vand, indtil de er møre, det tager ca. 1 time. Hæld vandet fra, men gem ca. 2 dl. Blend kikærterne. Tilsæt det kogte vand lidt ad gangen, indtil humusen får en passende cremet konsistens. Bland resten af ingredienserne i, og smag til med salt og peber. Anret kikærtecremen i en skål eller på et fad, og dryp lidt olivenolie over ved servering.
Bemærkninger:
Humus er den klassiske kikærtecreme, der bruges i stedet for smør på brødet i mange mellemøstlige lande. Lav den gerne dagen før. I denne opskrift er tahini (sesampasta), som man almindeligvis bruger, erstattet med sesamolie. Olien har en mere distinkt sesamsmag.