500 g lammefars 2 spsk. olivenolie 1/2 finthakket løg 1 spsk. stødt kanel 1/2 knivspids cayennepeber 1 spsk. paprika 1 æg 1 dl hakkede grønne oliven 1 dl kogte ris 1 1/2 tsk. salt og 1 tsk. friskkværnet sort peber 175 g fetaost skåret ud i 15 tern 1-2 dl varm oksekødsbouillon
Forklaring: Sæt ovnen på 200°. Varm olien op på en stegepande, og svits hurtigt løg og krydderier, uden at det brænder på. Lad løgene svale af, og bland dem derefter i farsen sammen med æg, oliven, ris, salt og peber. Del farsen op i 15 små portioner, og tryk et lille stykke fetaost i hver portion. Rul farsen til små kødboller. Steg kødbollerne let i smør, så de får fin farve på alle sider. Læg kødbollerne i et ovnfast fad, og hæld varm bouillon ved. Lad dem efterstege i ovnen i ca. 15-20 minutter. Server i en skål med den varme bouillon.
Bemærkninger: Saftige lammekødboller, der er gode både lune og kolde. Perfekte på et mezebord, men de kan også spises som hovedret med søde kartofler, tabbouleh og gulerodsdip til.