Lammekødboller med fetaost

Småretter under temaet Meze

Ingredienser:
15 styk

500 g lammefars
2 spsk. olivenolie
1/2 finthakket løg
1 spsk. stødt kanel
1/2 knivspids cayennepeber
1 spsk. paprika
1 æg
1 dl hakkede grønne oliven
1 dl kogte ris
1 1/2 tsk. salt og 1 tsk. friskkværnet sort peber
175 g fetaost skåret ud i 15 tern
1-2 dl varm oksekødsbouillon

Forklaring:
Sæt ovnen på 200°. Varm olien op på en stegepande, og svits hurtigt løg og krydderier, uden at det brænder på. Lad løgene svale af, og bland dem derefter i farsen sammen med æg, oliven, ris, salt og peber.
Del farsen op i 15 små portioner, og tryk et lille stykke fetaost i hver portion. Rul farsen til små kødboller. Steg kødbollerne let i smør, så de får fin farve på alle sider.
Læg kødbollerne i et ovnfast fad, og hæld varm bouillon ved.
Lad dem efterstege i ovnen i ca. 15-20 minutter.
Server i en skål med den varme bouillon.

Bemærkninger:
Saftige lammekødboller, der er gode både lune og kolde. Perfekte på et mezebord, men de kan også spises som hovedret med søde kartofler, tabbouleh og gulerodsdip til.