3 Vietnamesiske dipsaucer

Tilbehør under temaet Vietnam

Ingredienser:
Sød chilisauce

6 store røde chillier
0,6 dl hvid vinaigre
250 g sukker
1 tsk salt
4 fed hakket hvidløg
2 tsk. fiskesauce


Soya- og ingefærsauce

1 spsk. revet frisk ingefær
2 tsk. sukker
2,5 dl soyasauce


Hurtig Satay Sauce

1 lille, finthakket løg
1 spsk. olie
125 g groft jordnøddesmør
2 spsk. soyasauce
1,25 dl kokosmælk
2 spsk. sød chilisauce

Forklaring:
Sød chilisauce
Tag frøene fra de store chilier og blød dem op i varmt vand i 15 min. Blend dem med 1 spsk. hakket rød chili, vinaigre, sukker, salt og hvidløg til det er jævnt.
Hæld det i en gryde og kog det i 15 minutter ved mellemvarme, rør en gang i mellem, til det er tykt. Køl det af. Rør fiskesaucen i.

Soya- og ingefærsauce
Bland ingredienserne godt i en skål og server straks.

Hurtig Satay Sauce
Hurtig Satay Sauce tilberedes ved at stege et lille, finthakket løg i olien, til det er blødt; derefter røres jordnøddesmør, soyasauce, kokosmælk og sød chilisauce i. Kog forsigtigt, til det er jævnt og gennemvarmt.
Bemærkninger: