Ingredienser: l kg okseben 350 g oksebryst tyndtskivet frisk ingefær (stykke cl 5 cm) l tsk salt 2,5 I vand 6 sorte peberkorn 1 stang hel kanel 4 nelliker 6 korianderfrø 2 spsk fiskesauce 400 g tykke,friske risnudler 150 g tyndtskivet tyksteg 3 finthakkede forårsløg l mellemstort meget fintskivet løg
Garniture hakkede røde chili, bønnespirer, friske røde basilihumblade, hakket forårsløg, tynde limebåde, friske horianderblade chilisauce og hoisinsauce, efter smag
Forklaring: Kom kødben, oksebryst, ingefær, salt og vand i en stor gryde. Bring den i kog, skru varmen på lavt blus og lad det simre meget let uden låg på i 3,5 time. Skum de urenheder af, der sætter sig på overfladen. Tilsæt peberkorn, kanel, nelliker, korianderfrø og fiskesauce og lad det koge videre i 40 minutter. Tag oksebrystet op og sæt det til side til afkøling. Si suppen; behold al væden og smid ben og krydderurter ud; hæld suppen tilbage i gryden. Skær kødet i meget fine skiver på tværs af fibrene, når det er afkølet. Sæt det til side. Lige før servering: Kom nudlerne i en gryde kogende vand og kog dem i blot ca. l0 sekunder, da de ellers vil blive bløde og falde fra hinanden. Lad dem dryppe godt af og fordel dem i store suppeskåle. Sæt garnituren i et fad på midten af bordet. Lad suppen koge hurtigt op. Læg nogle skiver af det kogte kød og nogle få skiver af det rå kød (af tyksteg) i hver suppeskål med nudler. Hæld den kogende suppe i tallerkenerne, drys med forårsløg og tynde løgskiver og server. Hver gæst vælger sin egen garniture og kan også tilsætte saucer, f.eks. sød chilisauce og hoisinsauce til sin portion.
Bemærkninger: Denne ret kræver, at suppen er kraftig; der findes ingen erstatning. Selvom det tager lang tid at koge den, er det umagen værd. Suppen kan tilberedes i forvejen og fryses, hvilket gør det lettere at sætte retten sammen, når den skal serveres