Ingredienser: Æblekompot: 50 g hele, smuttede mandler 4 små æbler 2 spsk honning (gerne akaciehonning) 1 vanillestang 1 lille kvist timian 1/2 liter god vanilleis (eller creme chantilly)
Æblechips: 1 æble 50 g sukker 1/2 dl vand
Forklaring: Æblekompot: Hak mandlerne groft og rist dem på en tør pande, til de er gyldne. Tilsæt honning, vanillestang, timianblade og æblerne, som er skåret i fine tern. Kog igennem til æblerne er møre. Sigt lagen fra kompotten over i en gryde og reducer den til karamel. Vend æbler og mandler heri igen.
Æblechips: Sukker og vand koges op til en sukkerlage og afkøles let. Æblet skæres i meget tynde skiver, ca. 1 mm, eventuelt på en pålægsmaskine. Skiverne dyppes i sukkerlagen og bages på bagepapir i ovnen ved 110° i ca. 2 timer. De kan godt virke lidt bløde, når de kommer ud af ovnen, men de bliver sprøde ved afkøling.
Bemærkninger: Kompot og æblechips serveres med en god vanilleis eller creme chantilly