Frøken Abildgaards æbledrøm

Dessert under temaet Havet

Ingredienser:
Æblekompot:
50 g hele, smuttede mandler
4 små æbler
2 spsk honning (gerne akaciehonning)
1 vanillestang
1 lille kvist timian
1/2 liter god vanilleis (eller creme chantilly)

Æblechips:
1 æble
50 g sukker
1/2 dl vand

Forklaring:
Æblekompot:
Hak mandlerne groft og rist dem på en tør pande, til de er gyldne. Tilsæt honning, vanillestang, timianblade og æblerne, som er skåret i fine tern. Kog igennem til æblerne er møre. Sigt lagen fra kompotten over i en gryde og reducer den til karamel. Vend æbler og mandler heri igen.

Æblechips:
Sukker og vand koges op til en sukkerlage og afkøles let. Æblet skæres i meget tynde skiver, ca. 1 mm, eventuelt på en pålægsmaskine. Skiverne dyppes i sukkerlagen og bages på bagepapir i ovnen ved 110° i ca. 2 timer. De kan godt virke lidt bløde, når de kommer ud af ovnen, men de bliver sprøde ved afkøling.

Bemærkninger:
Kompot og æblechips serveres med en god vanilleis eller creme chantilly