Gnocchi

Tilbehør under temaet Italien

Ingredienser:
1 kg kartofler (en melet sort, f.eks. bagekartofler)
ca. 250 g mel
salt



Forklaring:
Til dejen vaskes kartoflerne og koges møre i saltet vand. De pilles, og mens de endnu er varme, trykkes de gennem kartoffeljernet ud på en let melstrøet arbejdsplade.

Kartoffelmosen saltes let; lidt efter lidt æltes så meget mel ind, at man får en glat, ensartet dej. Den nødvendige mængde mel afhænger meget af kartoffelsorten - den færdige dej må ikke klæbe til fingrene.

For at forme gnocchierne tages ægge store portioner af dejen, og hver portion rulles ud til små fingertykke ruller på en melstrøet flade. 2-3 cm lange stykker skæres af. Hvert lille dej stykke trykkes med tommel eller pegefinger mod en gaffel. De færdige gnocchi lægges på den let melstrøede arbejdsplade. I mellemtiden bringes 2 l saltet vand i kog i en stor gryde. .

Gnocchierne lægges lidt efter lidt i det kogende vand og koges færdige ved lav varme i ca. 4 min. Af og til røres forsigtigt, så bollerne ikke klæber sammen. Så snart gnocchierne stiger op til overfladen, tages de op med en hulske og drypper godt af.

Bemærkninger:
I de fleste tilfælde vil godt halvdelen af opskriften være tilstrækkeligt.
Her er gnocchi serveret sammen med ovnstegt kylling.