Ovnstegte kyllingelår og gnocchi med grønkål

Hovedret under temaet Italien

Ingredienser:
4 kyllingelår
2 spsk. olivenolie
1 tsk. tørret rosmarin
salt
peber

Gnocchi med grønkål
Gnocchi, se opskrift (eller 600 g købte)
150 g frisk grønkål
1 fed hvidløg
1 usprøjtet citron
50 g smør til stegning
salt
peber

Til servering
25 g parmesan


Forklaring:
Tænd ovnen på 200°. Læg kyllingelårene i et ovnfast fad, dryp med olie, og krydr med rosmarin, salt og peber. Steg dem i ovnen i 40-45 minutter, til de er gennemstegte.

Gnocchi med grønkål
Skyl grønkålen grundigt. Kassér de grove stilke, og hak grønkålsbladene fint. Pil og hak hvidløget. Riv citronskallen fint på et rivejern.

Steg gnocchierne i smør i en dyb pande i 2 minutter, til de er let gyldne og sprøde på overfladen. Tilsæt hvidløg, og lad det stege med i 1 minut.

Tilsæt grønkål og citronskal, og vend det i retten, til kålen begynder at falde sammen. Krydr retten med salt og peber.


Bemærkninger:
Servering
Anret gnocchi- og grønkålsblandingen i en serveringsskål, drys med friskrevet parmesan, og servér til kyllingelårene.