Ravioli med hummerbisque uden hummer

Forret under temaet Italien

Ingredienser:
Hummerbisque
Muslingefond (fra 1 kg muslinger)
Creme fine 7%
Hummerpasta

Ravioli
2 øko-citroner
2 spsk. citronsaft
1-2 fed hvidløg
250 g ricotta
1 håndfuld krydderurter (f.eks. basilikum, mynte, persille, dild og fennikeltop)
100 g revet tør ost (f.eks. Vesterhavsost el. parmesan)
Salt
Peber
Pastadej (se evt. opskrift)
4 kviste dild til pynt


Forklaring:
Hummerbisque
Kog evt. muslingefonden lidt ind, så smagen intensiveres. Smag fonden til med hummerpasta, og tilsæt cremefine. Kom evt. salt og peber i.

Ravioli
Skyl og aftør citronerne. Riv skallen af dem og pres for saft – gem lidt skal til anretningen.
Pil hvidløgene og hak dem lidt groft.
Kom citronskal og -saft og hvidløg sammen med ricotta, krydderurter og revet ost i en foodprocessor og kør til en ensartet konsistens. Smag til med salt og friskkværnet peber – men pas på med salt, da osten salter i forvejen.
Smagen skal være fremtrædende og intens, så man oplever at få en lille smagseksplosion i midten af den neutrale ravioli, når man spiser.
Rul pastadejen ud på en pastamaskine eller med en kagerulle. Dejen skal rulles ad flere gange og skal til sidst rulles tyndt ud. Der skal bruges 2 lange stykker pastadej ad gangen. Rul først det ene stykke ud. Start med at rulle på indstilling 2, derefter 3, så 5 og til sidst 7.
Rul derefter det andet stykke dej. Drys lidt mel på bordet, og læg dejstykkerne herpå.
Marker raviolierne med en udstikker på det ene stykke dej, og fordel ca. 1 tsk. fyld i hver markering.
Læg derefter det andet stykke dej ovenpå, og pres forsigtigt dejen ned omkring fyldet med fingrene. Tag udstikkeren, og pres raviolierne ud. Læg dem evt. på en bageplade med bagepapir drysset med lidt mel.
Kog raviolierne i letsaltet vand lidt ad gangen.
Anret dem i dybe tallerkner, og hæld hummerbisquen hen over. Pynt med dild, og server straks.


Bemærkninger:
Vi kom 3 raviolier på tallerkenen med hummersuppe. Opskriften på fyldet giver en stor portion i dette tilfælde. Halvdelen er nok.