200 gr tun (skal have været på frost i mindst 1 døgn) 1 mango 1 avocado 1 forårsløg 1 rød chili Skal fra 1 lime En håndfuld dild 2 tsk. sesamfrø
Derudover: Dild og/eller brøndkarse til pynt Soya
Forklaring: Rist sesamfrø ved middel varme på en lille pande. Sørg for at holde dem i bevægelse, så de ikke brænder på. Lad dem køle af. Skær tun, mango og avocado i små tern. Skær forårsløg i tynde ringe og hak chili og dild fint. Kom det hele i en skål, riv limeskal over, kom den afkølede sesam i og vend det sammen.
Anret din tuntartar efter dine egen idé på en tallerken - eventuelt med brug af en anretterring, hvor du presser tartaren godt ned, så den holder faconen, når du fjerner ringen. Pynt med dild og/eller brødkarse og dryp med lidt soya.