Fem slags Sushi med ingefær, wasabi og soja

Forret under temaet Havet

Ingredienser:
5 forskellige slags fisk, f.eks. tun, fjord laks, pighvar, rejer og lakserogn
jasminris
tørret tun pulver
vineddike og sukker
salt og peber
nori-tang (i plader)
wasabi
japansk syltet ingefær
tamari-soja

Forklaring:
Kog risene og lad dem køle af - de skal være noget klæbrige. Tilbered en lage af vineddike, sukker og tun pulver. Smag risen til med lage, salt og peber og form blandingen til små, fingertykke ruller. Skær den absolut friske fisk i tynde skiver på tværs af lamellerne.
Læg fiskeskiverne på risrullerne.

Bemærkninger:
Anret sushi-stykkerne på japansk-inspireret service og server med wasabi, syltet ingefær og soja. Pynt med krydderurter eller tang. Spis med pinde eller med fingrene.

Sushi kan spises som forret eller hovedret eller blot som appetitvækker - det er antallet, der bestemmer, og sake smager godt til.

Sushi kommer fra Japan, og i det japanske køkken er det en kunstart, som kræver en længere uddannelse. De fem slags sushi i denne opskrift er en forenklet udgave, som er tilberedt med fisk, der normalt er tilgængelige i Danmark, og skal blot bruges som inspiration.

Til vores forret valgte vi tre forskellige typer.