Ingredienser: 5 forskellige slags fisk, f.eks. tun, fjord laks, pighvar, rejer og lakserogn jasminris tørret tun pulver vineddike og sukker salt og peber nori-tang (i plader) wasabi japansk syltet ingefær tamari-soja
Forklaring: Kog risene og lad dem køle af - de skal være noget klæbrige. Tilbered en lage af vineddike, sukker og tun pulver. Smag risen til med lage, salt og peber og form blandingen til små, fingertykke ruller. Skær den absolut friske fisk i tynde skiver på tværs af lamellerne. Læg fiskeskiverne på risrullerne.
Bemærkninger: Anret sushi-stykkerne på japansk-inspireret service og server med wasabi, syltet ingefær og soja. Pynt med krydderurter eller tang. Spis med pinde eller med fingrene.
Sushi kan spises som forret eller hovedret eller blot som appetitvækker - det er antallet, der bestemmer, og sake smager godt til.
Sushi kommer fra Japan, og i det japanske køkken er det en kunstart, som kræver en længere uddannelse. De fem slags sushi i denne opskrift er en forenklet udgave, som er tilberedt med fisk, der normalt er tilgængelige i Danmark, og skal blot bruges som inspiration.