Ingredienser: 1 kg blåmuslinger ½ fennikel 1 løg 1 fed hvidløg 100 g chorizo 2 dl tør hvidvin 2 dl piskefløde 3 dl vand 200 g spinat Salt
Forklaring: Gå muslingerne efter. Fjern evt. skæg, og kasser dem, som ikke lukker sig, når du banker muslingen mod bordet. Skyl spinaten grundigt og slyng vandet fra. Skyl fenniklen, og skær den i tynde strimler. Pil løget, og skær det i tynde strimler. Pil hvidløgsfeddet, og hak det fint. Skær chorizoen i tern, og steg den i en stor gryde. Tag den op af gryden, når den begynder at blive sprød. Svits fennikel og løg i chorizofedtet, og tilsæt hvidløg efter et par minutter og vend rundt.
Tilsæt så muslinger, vin, fløde og vand, vend lidt rundt i det hele. Kom derefter spinaten i og vend igen. Bring i kog. Kom låg på, sænk varmen, og lad muslingerne simre i 4-5 minutter. Smag suppen til med salt, og server den rygende varm med drys af den stegte chorizo og godt brød til.