Cremet muslingesuppe med ristet chorizo og spinat

Forret under temaet Uden tema

Ingredienser:
1 kg blåmuslinger
½ fennikel
1 løg
1 fed hvidløg
100 g chorizo
2 dl tør hvidvin
2 dl piskefløde
3 dl vand
200 g spinat
Salt


Forklaring:
Gå muslingerne efter. Fjern evt. skæg, og kasser dem, som ikke lukker sig, når du banker muslingen mod bordet.
Skyl spinaten grundigt og slyng vandet fra.
Skyl fenniklen, og skær den i tynde strimler.
Pil løget, og skær det i tynde strimler.
Pil hvidløgsfeddet, og hak det fint.
Skær chorizoen i tern, og steg den i en stor gryde. Tag den op af gryden, når den begynder at blive sprød.
Svits fennikel og løg i chorizofedtet, og tilsæt hvidløg efter et par minutter og vend rundt.

Tilsæt så muslinger, vin, fløde og vand, vend lidt rundt i det hele. Kom derefter spinaten i og vend igen. Bring i kog. Kom låg på, sænk varmen, og lad muslingerne simre i 4-5 minutter.
Smag suppen til med salt, og server den rygende varm med drys af den stegte chorizo og godt brød til.


Bemærkninger: