Zaalouk - aubergine-dip – marokkansk inspireret

Tilbehør under temaet Uden tema

Ingredienser:
1 stor aubergine
3 tomater
½ dl. hakket persille
½ dl. hakket koriander
1-2 spsk olivenolie
1 tsk. knust hvidløg
1 tsk paprika
Knivspids stødt chili
1 tsk. spidskommen
1-2 spsk koncentreret tomat
½ tsk. salt
1/4 tsk. peber

Forklaring:
Læg auberginen i ovnen 20 – 30 minutter, til skindet er tørt og det inderste fortsat blødt. Læg tomaterne i en skål, og hæld kogende vand over. Pil skindet af auberginen og tomaterne, skær det i tern, inden det choppes fint.
Varm olivenolien i en gryde eller pande og tilsæt auberginen, tomaterne og alle krydderier. Bringes i kog og koger i ca 30 min. Efter behov moses de sidste rester af tomat og aubergine, så du får en ensartet purée. Tilsæt til sidst 1-2 spsk koncentreret tomat og smag til med mere salt og peber og eventuelt spidskommen.

Bemærkninger:
(tak til marokkanske Jihan for inspiration til denne ret, som kunne indgå i en typisk marokkansk bryllups-menu)