Ingredienser: 1 stor aubergine 3 tomater ½ dl. hakket persille ½ dl. hakket koriander 1-2 spsk olivenolie 1 tsk. knust hvidløg 1 tsk paprika Knivspids stødt chili 1 tsk. spidskommen 1-2 spsk koncentreret tomat ½ tsk. salt 1/4 tsk. peber
Forklaring: Læg auberginen i ovnen 20 – 30 minutter, til skindet er tørt og det inderste fortsat blødt. Læg tomaterne i en skål, og hæld kogende vand over. Pil skindet af auberginen og tomaterne, skær det i tern, inden det choppes fint. Varm olivenolien i en gryde eller pande og tilsæt auberginen, tomaterne og alle krydderier. Bringes i kog og koger i ca 30 min. Efter behov moses de sidste rester af tomat og aubergine, så du får en ensartet purée. Tilsæt til sidst 1-2 spsk koncentreret tomat og smag til med mere salt og peber og eventuelt spidskommen.
Bemærkninger: (tak til marokkanske Jihan for inspiration til denne ret, som kunne indgå i en typisk marokkansk bryllups-menu)