Ingredienser: Marcipanbund 75 g marcipan 20 g flormelis 1 past. æggehvide
Vaniljeparfait 2 æggeblommer 4 spsk. sukker 1 stor tsk. vaniljesukker ¼ l piskefløde
Hindbærfarfait 100 g hindbær ½ dl vand 75 g sukker vaniljesukker
2 æggeblommer 2 spsk. sukker ¼ l piskefløde
Marengs 100 g past. æggehvider 100 g flormelis 100 g sukker
Forklaring: Marcipanbund Ælt marcipanen med flormelis og æggehvide, og sæt den på køl i 30 minutter. Drys dit bord med flormelis, og rul så marcipanen tyndt ud. Stik bunde ud i en størrelse, som passer til den form, som du støber vaniljeparfaiten i. Bag bundene på en bageplade med bagepapir i ovnen ved 175 grader i 6-8 minutter.
Vaniljeparfait Æggeblommerne piskes med sukker og vaniljesukker Fløden piskes til let skum. Æggeblommerne vendes i. halvkugleformen fyldes halvvejs op med vaniljeparfait og fryses.
Hindbærfarfait Først laves hindbærsirup: Hindbær og vand blandes i en gryde og koges nogle minutter til saften er trukket ud af bærrene. Massen sigtes så kernerne sies fra. Den sigtede væske kommes tilbage i gryden sammen med sukkeret, og koges nogle minutter til en tynd sirup. (Siruppen bliver tykkere, når den bliver kold).
Æggeblommerne piskes med sukker og vaniljesukker Fløden piskes til let skum. 3 spsk. hindbærsirup blandes i de piskede æggeblommer, som vendes i flødeskummet. Halvkugleformen fyldes op med hindbærparfait og sættes tilbage i fryseren
Marengs Pisk æggehviderne og sukkeret luftigt og stift, og vend flormelis i. Kom massen på sprøjtepose til servering.
Bemærkninger: Placer hindbær- og vaniljeparfait i halvkugle form på marcipanbunde, og sprøjt pisket marengs ud på halvkugleformen, og træk efterfølgende spor igennem marengsen med en ske, så det får et vildere udseende. Ved servering brændes marengsen med en gasbrænder, eller også bages hele desserten i ovnen ved 220 grader, til overfladen er flot karamelliseret.