Ingredienser: Kiksene 50 g tørrede svampe 2,5 dl vand 1 dl tapiokaperler eller -gryn Olie til fritering Salt Friskost
Syltede gulerødder 2-3 gulerødder, ca. 150 gram 1,5 dl lagereddike 50 gram sukker Et nip salt Peber fra kværn
Forklaring: Kiksene Pulveriser de tørrede svampe, og kog svampepulveret op i vand. Monter tapioka i lidt ad gangen under kraftig piskning, indtil massen er tyk. Smør massen ud over smurte bageplader så tyndt som muligt, og tør i ovnen ved 80 grader, til det helt sprødt. Bryd herefter i mindre stykker, der friteres i varm olie til sprøde svampekiks, som tages op og lægges på fedtsugende underlag og drysses med salt.
Syltede gulerødder Skyl og skræl gulerødderne og skær/skræl dem derefter i tynde strimler på langs med en kartoffelskræller eller mandolinjern.
Varm eddike, sukker og salt i en gryde til sukkeret akkurat er smeltet. Køl lagen af i 5-10 minutter. Læg gulerodsstrimler i et rent syltetøjsglas og overhæld med den afkølede lage. Luk glasset til med et rent låg og lad det trække 1-2 timer og gerne 1 dag i køleskabet. Bruges indenfor 3-5 dage. Opbevares på køl.
Bemærkninger: Kiksene pyntes med friskost, herpå placeres de syltede gulerødder og evt. syltet fennikel. Vi brugte en friskost med Gammelknas og en med Ramsløg.