Brombærsyltetøj med hvid chokolade

Tilbehør under temaet Uden tema

Ingredienser:
800 g brombær
½ citron, saft
200 g syltesukker, gerne hjemmelavet uden tilsætningsstoffer.
60 g hvid chokolade, hakket i tern (lettest med knapper)


Forklaring:
Skyl de friske bær og læg dem i en gryde.
Tilsæt citronsaften og bring i kog.
Småkog med låg på i ca. 15 minutter, indtil bærrene er møre.
Tilsæt syltesukker, bring i kog og bulderkog i 5-7 minutter, indtil syltetøjet har den rette konsistens (brug geleringstesten) for at vurdere konsistensen.
Hæld den varme syltetøj på rene glas, men fyld ikke helt op.
Tilsæt 20 g hvis chokolade til hvert glas ved forsigtigt at puffe stykkerne ned i det varme syltetøj med en ren ske, indtil chokoladen smelter.
Rør en anelse rundt, så chokoladen bliver let fordelt.
Luk glasset til med et rent låg.


Bemærkninger:
Opbevar på køl i op til 3 måneder og ca. 2 uger efter åbning.

Syltesukker laves ved at blande 1 kg sukker med 10 g pektinpulver.