Ingredienser: 800 g brombær ½ citron, saft 200 g syltesukker, gerne hjemmelavet uden tilsætningsstoffer. 60 g hvid chokolade, hakket i tern (lettest med knapper)
Forklaring: Skyl de friske bær og læg dem i en gryde. Tilsæt citronsaften og bring i kog. Småkog med låg på i ca. 15 minutter, indtil bærrene er møre. Tilsæt syltesukker, bring i kog og bulderkog i 5-7 minutter, indtil syltetøjet har den rette konsistens (brug geleringstesten) for at vurdere konsistensen. Hæld den varme syltetøj på rene glas, men fyld ikke helt op. Tilsæt 20 g hvis chokolade til hvert glas ved forsigtigt at puffe stykkerne ned i det varme syltetøj med en ren ske, indtil chokoladen smelter. Rør en anelse rundt, så chokoladen bliver let fordelt. Luk glasset til med et rent låg.
Bemærkninger: Opbevar på køl i op til 3 måneder og ca. 2 uger efter åbning.
Syltesukker laves ved at blande 1 kg sukker med 10 g pektinpulver.