Kartoffenmedaljoner

Tilbehør under temaet Uden tema

Ingredienser:
4 personer

8 mellemstore kartofler
1/4 knoldselleri i grove stykker
1 pastinak i grove stykker
3 hakkede fed hvidløg
2 spsk smeltet smør
Fintrevet parmesan
Groft salt og peber


Forklaring:
Skræl kartoflerne og skær enderne og siderne af, så de har samme tykkelse hele vejen. Kom de afskårne kartoffelstykker, selleri og pastinak i en gryde med kogende vand. Kog grønsagerne under låg i ca. 15 min eller til de er møre. Hæld vandet fra, tilsæt hvidløg, salt og peber og mos grønsagerne.

Skær de midterste dele af kartoflerne i papirtynde stykker. På en bageplade med bagepapir lægges 1/3 del af kartoffelskiverne taglagt i 4 små cirkler. Fordel en portion mos på de 4 cirkler og derefter en ny omgang kartoffelskiver. Gentag, så du ender med 3 lag kartoffelskiver og 2 lag mos. Pensl det øverste lag kartofler med det smeltede smør og drys med fintrevet parmesan. Bag kartoffelmedaljonerne midt i ovnen i ca. 40 min ved 200 grader varmluft.

Tip:
Bag med fordel medaljonerne i forvejen og lun dem i ovnen lige før servering


Bemærkninger:
Her serveret sammen med konfiteret andebryst og brokkisalat.