Ingredienser: Bund: 175 gr blødt smør 175 gr hvedemel 120 gr rørsukker Korn fra ½ god vaniljestang 1½ dl. havregryn
Fyld: 3 æg 2½ dl cremefraiche 18% 75 gr rørsukker 100 gr marcipan skåret i små tern
Creme: 250 gr mascarpone 1-2 spsk flormelis Korn fra ½ stang vanilje Fintrevet skal af ½ usprøjtet citron
Derudover: 3 pærer 125 gr hindbær 100 gr blåbær 50 gr mandelsplitter
Forklaring: Bund: Kom ingredienserne i en skål og saml dejen med hænderne. Tryk dejen ud i en smurt tærteform på ca. 24 cm i diameter med løs bund.
Fyld: Pisk ingredienserne til fyldet sammen med en gaffel, og fordel det i den ubagte bund. Stil den på køl. Skræl pærerne og skær dem ud i tynde både. Fordel pærer, hindbær og blåbær på tærten, og drys med mandelsplitter. Bag tærten midt i ovnen ved 175 grader i 30 minutter.
Creme: Rør ingredienserne til cremen sammen, og stil den i køleskabet til tærten skal spises. Varm tærten i formen i ovnen (eller på grillen), til den er lun men ikke rygende varm. Server med mascarponecremen til.
Tip: Tilbered tærten om morgenen, og lun den om aftenen på grillen eller i ovnen. Rør også gerne mascarponecremen sammen i god tid, og stil den på køl. Vi har valgt pærer, hindbær og blåbær, men alle slags bær og frugter kan bruges, og vælg dem der er i sæson.