Fransk frugttærte med sød vaniljecreme

Dessert under temaet Uden tema

Ingredienser:
Bund:
175 gr blødt smør
175 gr hvedemel
120 gr rørsukker
Korn fra ½ god vaniljestang
1½ dl. havregryn

Fyld:
3 æg
2½ dl cremefraiche 18%
75 gr rørsukker
100 gr marcipan skåret i små tern

Creme:
250 gr mascarpone
1-2 spsk flormelis
Korn fra ½ stang vanilje
Fintrevet skal af ½ usprøjtet citron

Derudover:
3 pærer
125 gr hindbær
100 gr blåbær
50 gr mandelsplitter


Forklaring:
Bund:
Kom ingredienserne i en skål og saml dejen med hænderne. Tryk dejen ud i en smurt tærteform på ca. 24 cm i diameter med løs bund.

Fyld:
Pisk ingredienserne til fyldet sammen med en gaffel, og fordel det i den ubagte bund. Stil den på køl.
Skræl pærerne og skær dem ud i tynde både. Fordel pærer, hindbær og blåbær på tærten, og drys med mandelsplitter. Bag tærten midt i ovnen ved 175 grader i 30 minutter.

Creme:
Rør ingredienserne til cremen sammen, og stil den i køleskabet til tærten skal spises. Varm tærten i formen i ovnen (eller på grillen), til den er lun men ikke rygende varm. Server med mascarponecremen til.

Tip:
Tilbered tærten om morgenen, og lun den om aftenen på grillen eller i ovnen. Rør også gerne mascarponecremen sammen i god tid, og stil den på køl. Vi har valgt pærer, hindbær og blåbær, men alle slags bær og frugter kan bruges, og vælg dem der er i sæson.


Bemærkninger: