Fiskesuppe med kokosmælk og tigerrejer

Forret under temaet Uden tema

Ingredienser:
(4 personer)

250 gr. frisk fisk - laks, torsk eller sejfileter
1 finthakket skalotteløg
1 spsk olie
½ tsk. karry
2 dl hvidvin
1 bdt. forårsløg
1 rød chili
75 gr. sukkerærter
200 gr. frosne tiger- eller alm. rejer
6 dl. fiskebouillon
1 ds (400 ml) kokosmælk
Salt og peber

Tilbehør:
Grovflutes

Forklaring:
Del fisken i passende stykker. Sauter skalotteløg og karry i olien et par minutter under omrøring. Tilsæt hvidvinen og kog til væden er reduceret til halvdelen.

Skær forårsløget inkl. det grønne i tynde skrå skiver. Halver og udkern chilien og snit den fint på tværs. Kom det i gryden og damp i 1 minut. Snit sukkerærter tyndt på skrå.

Læg fisk, rejer og sukkerærter i gryden. Bring fiskebouillon og kokosmælk i kog. Hæld det over fisken og de øvrige ingredienser og bring det i kog. Servèr suppen varm.

Tips:
Afhængigt af hvor fed og tyktflydende en kokosmælk du bruger, kan der være behov for at tilføje lidt fløde for at gøre suppen en anelse mere cremet.


Bemærkninger: