Ingredienser: Olivenolie et skalotteløg 300 g risottoris 0,5 dl hvidvin 1,2 l kogende vand – evt. grønsagsbouillon 60 g revet parmesan – eller lignende safran
Forklaring: Varm olivenolien op i en gryde eller højkantet pande, tilsæt hakket skalotteløg, og lad det svitse i et par minutter. Tilsæt risene, og når riskornene er varme, kommes hvidvinen i. Lad den fordampe. Tilsæt væsken, og lad det koge lige så stille i 10 minutter. Rør i det en gang i mellem. Samtidig lægges safran i blød i lidt varm vand eller bouillon, tilsæt det til risene og kog videre, indtil risene er er kogt, men ikke helt bløde. Tag risene af blusset, tilsæt osten og rør i risottoen til den er dejlig cremet. Den skal næsten flyde ud, når man hælder den over på en tallerken.
Bemærkninger: Vil man lave svamperisotto skal man bruge 500 g svampe 250 g svampe finthakkes og tilsættes risottoen efter løgene og før risene. De sidste 250 g skæres i skiver og tilsættes når risottoen er ved at være færdig. (svampene kan evt. svitses på en varm pande inden).