500 gr. rødbede 250 gr champignon 100 gr hakkede valnødder 2 spsk parmesan 2 spsk frisk og finthakket estragon 1 spsk sojasauce ca. 1 kg salt til bagning 2½ dl. creme fraiche 38% 6 cm peberrod ½ usprøjtet citron Grønt til pynt (dild, brøndkarse, feldsalat eller lign) 2-3 skiver rugbrød Salt og peber
Forklaring:
Rødbederne vaskes og skrubbes og kommes i et ildfast fad, dækkes helt af salt og bages ved 250 grader i en time. Lad det køle næsten helt af, bank hul på saltet og pil skrællen af rødbederne.
Varm en pande op og steg champignons til alt væske er fordampet. Tilsæt parmesan, sojasauce og halvdelen af valnødderne.
Kom rødbeder i mindre stykker, svampeblandingen og den finthakkede estragon i en foodprocessor og kør massen til den har en konsistens, som hvis det var meget fint hakket.
Bland cremefraichen med frisk revet peberrod og reven skal af den halve citron. Smag til med salt og peber.
Brug en ringform til at anrette rødbede tartaren på en tallerken. Kom peberrodscremen i en sprøjtepose og pynt tallerkenen og måske en fin top på tartaren. Drys den sidste halvdel af de finthakkede valnødder over retten og pynt med lidt grønt.
Servér med små stykker rugbrød, der er bagt lige netop sprøde i ovnen (ca. 10 min.)