Ingredienser: (4 personer) Stor andebryststeg 1400-1500 gr Valgt tilbehør udover coleslaw og æbler - f.eks. små smørristede eller ovnbagte kartofler
Æbler: 4 store æbler 1 stykke tørret ingefær 1 stang kanel 1 stjerneanis 6 nelliker ½ flaske portvin 4-8 tsk. tyttebærsyltetøj eller ribsgelé
Coleslaw: ½ snittet rødkål ½ skrællet selleri 2 æbler i små tern 2 spsk æblecidereddike 1 spsk. ahornsirup 2 spsk olie - gerne en nøddeolie persille salt og peber
Sauce: Majstivelse til jævning Rødvinseddike salt og peber
Forklaring: Andebryststegen krydres med salt og peber og sættes i ovnen ved 160 grader i 90 min. Steges i 50-60 min. pr. kg.
Portvin og krydderier bringes i kog. Halver 2 af æblerne, fjern kernehuset og kog dem i lagen i ca. 10 min. Stil æblerne til side og gem lagen.
Hæld efter 1 time fedtet fra anden over i en skål og hæld portvinslagen over stegen. Steg den færdig de sidste 30 min. Lad andebrystet hvile i 10 min. før udskæring.
Si portvinslagen og skyen over i en gryde, skum fedtet fra og jævn saucen med lidt majsstivelse rørt ud i koldt vand og smag til med eddike, salt og peber.
Skær sellerien i skiver og dernæst i tynde strimler. Bland selleri og den snittede rødkål. De sidste to æbler skæres i tern og blandes med eddike, sirup og olie og krydres med salt og peber. Bland æblerne med selleri og rødkål og drys med persille.
Skær andebryststegen i pæne skiver og servér den sammen med ½ æble fyldt med tyttebærsyltetøj eller gelé, kartofler og sauce og servér coleslawen ved siden.