Andebryststeg med coleslaw bagte æbler

Hovedret under temaet Jul

Ingredienser:
(4 personer)
Stor andebryststeg 1400-1500 gr
Valgt tilbehør udover coleslaw og æbler - f.eks. små smørristede eller ovnbagte kartofler

Æbler:
4 store æbler
1 stykke tørret ingefær
1 stang kanel
1 stjerneanis
6 nelliker
½ flaske portvin
4-8 tsk. tyttebærsyltetøj eller ribsgelé

Coleslaw:
½ snittet rødkål
½ skrællet selleri
2 æbler i små tern
2 spsk æblecidereddike
1 spsk. ahornsirup
2 spsk olie - gerne en nøddeolie
persille
salt og peber

Sauce:
Majstivelse til jævning
Rødvinseddike
salt og peber
Forklaring:
Andebryststegen krydres med salt og peber og sættes i ovnen ved 160 grader i 90 min. Steges i 50-60 min. pr. kg.

Portvin og krydderier bringes i kog. Halver 2 af æblerne, fjern kernehuset og kog dem i lagen i ca. 10 min. Stil æblerne til side og gem lagen.

Hæld efter 1 time fedtet fra anden over i en skål og hæld portvinslagen over stegen. Steg den færdig de sidste 30 min. Lad andebrystet hvile i 10 min. før udskæring.

Si portvinslagen og skyen over i en gryde, skum fedtet fra og jævn saucen med lidt majsstivelse rørt ud i koldt vand og smag til med eddike, salt og peber.

Skær sellerien i skiver og dernæst i tynde strimler. Bland selleri og den snittede rødkål. De sidste to æbler skæres i tern og blandes med eddike, sirup og olie og krydres med salt og peber. Bland æblerne med selleri og rødkål og drys med persille.

Skær andebryststegen i pæne skiver og servér den sammen med ½ æble fyldt med tyttebærsyltetøj eller gelé, kartofler og sauce og servér coleslawen ved siden.
Bemærkninger: