Krokant: 5 spsk. sukker Pistacienøddekerner (ca. 50 gr. med skal) eller mandler
Forklaring: Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt mælk og bring grøden i kog ved kraftig varme og under omrøring. Skru ned til svag varme, rør i gryden i ca. 1 minut og læg låg på. Kog i ca. 40 min. og rør af og til. Stil grøden til afkøling tildækket.
Hak mandlerne (tag evt. en enkelt fra til mandelgave). Rør risengrød, vaniljekorn, sukker og de hakkede mandler sammen. Pisk fløden let og kom den forsigtigt i grøden - eventuelt lidt ad gangen, så du kan styre risalamandens konsistens. Smag risalamanden til.
Hæld passionsfrugt- og appelsinsaft og sukker i en gryde og bring det i kog ved kraftig varme og under omrøring. Skrue ned og lad det simre i 10 min. Tag gryden af varmen og hæld siruppen igennem en fin sigte. Serveres lun.
Smelt sukkeret i en pande ved jævn varme - til karamel - uden at det branker. Tilsæt de groft hakkede pistacienødder eller mandler og vend dem hurtigt i karamellen. Hæld massen ud på et stykke bagepapir og lad det køle af. Hak krokanten groft.